Blog

De toekomst van AV met SpatialSense

02-08-2024 Geschreven door Jana Meykens

Wat is SpatialSense?

SpatialSense is een geavanceerd platform dat AR-technologie inzet om virtuele objecten in de echte wereld te plaatsen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om AV-producten in hun eigen omgeving te visualiseren vooraleer een beslissing te maken. Dit helpt niet alleen bij het maken van beter geïnformeerde beslissingen, het zorgt er ook voor dat je als klant niet voor verrassingen komt te staan en het hele project aan je verwachtingen voldoet.

Voor wat wordt het gebruikt?

SpatialSense wordt gebruikt om AV-producten te presenteren en te configureren op een manier die voorheen onmogelijk was. Door gebruik te maken van AR kan je nu een nauwkeurig beeld krijgen van hoe producten zoals televisies, luidsprekers en microfoons in een ruimte zullen passen en functioneren. Dit bespaart tijd en voorkomt mogelijke teleurstellingen na de aankoop én zorgt voor een efficiënte flow tussen de eerste offerte-aanvraag en de uiteindelijke oplevering!

Uit welke modes bestaat het?

SpatialSense bestaat uit twee hoofdmodes: Maquette en Reality.

  • Maquette:Deze mode maakt gebruik van fysieke kaarten die elk een specifiek meubelstuk of AV-apparaat vertegenwoordigen. Onze Sales Engineers leggen deze kaarten op tafel en scannen ze vervolgens met de speciaal daarvoor ingerichte iPads. Hierdoor worden de bijhorende AR-modellen als het ware tot leven gebracgt. De genialiteit zit ‘m in de eenvoud: "Iedereen kan met kaarten omgaan en complementair daaraan is AR," aldus Kevin Otten, video, 3D en XR artist bij BIS|Econocom Nederland. Dit maakt het een speelse en toegankelijke manier om met serieuze interieur- en AV-planning om te gaan.
  • Reality:In deze mode worden de producten op ware grootte in de ruimte geplaatst. Gebruikers kunnen producten configureren door bijvoorbeeld de kleur, het schermformaat en accessoires te kiezen. Vervolgens kunnen ze deze configuraties in hun eigen omgeving zien. Dit helpt je om beter in te schatten of het product daadwerkelijk aan je behoeften voldoet. "Met AR kunnen we gewoon zeggen, hé, je hebt nu een 55 inch scherm, maar kijk eens wat een 86 inch scherm nu zou doen in deze ruimte," aldus Kevin.

Wat kan je er praktisch mee doen?

Met Spatial Sense kan je als klant:

  • Producten visualiseren in hun eigen omgeving:Zien hoe een televisie van 86 inch in je vergaderruimte past of hoe meerdere microfoons op een grote tafel moeten worden geplaatst. De beeldhoek van een camera of het bereik van een microfoon kan meteen gevisualiseerd worden – zo beslis je als klant gemakkelijker wat er absoluut noodzakelijk is. Ook qua inrichting is SpatialSense een absolute meerwaarde: welke grootte van tafel past het best in de ruimte, kunnen alle aanwezigen goed het scherm zien, welke verlichting past het best in deze ruimte,… Noem maar op, de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Configureren en aanpassen:Kleur, formaat en accessoires kiezen en direct zien hoe deze keuzes in de praktijk uitpakken.
  • Accurate metingen:Metingen kunnen veel sneller en even accuraat worden gemaakt. Zo besparen we niet alleen tijd, maar er wordt ook meteen een 3D-model aangemaakt in de app, waarop steeds teruggevallen kan worden.

Wat zijn de voordelen voor jou als klant?

Die zijn talrijk!

  • Betere en gemakkelijkere besluitvorming: Door producten in hun eigen omgeving te zien, kan je beter inschatten of een product aan jouw eisen voldoet.
  • Tijdswinst:Snellere beslissingen door direct visueel inzicht.
  • Verhoogde tevredenheid:Minder kans op misverstanden en teleurstellingen na de aankoop omdat je vooraf duidelijk ziet wat je krijgt.
  • Efficiënte communicatie:"Als foto’s meer zeggen dan 1000 woorden, dan vertellen video en AR meer dan 1 miljoen woorden”, zegt Kevin.

Hoe gebruikt BIS|Econocom het in de praktijk?

Wij integreren SpatialSense steeds meer in onze dagelijkse praktijk door het als een visuele ondersteuningstool te gebruiken tijdens klantgesprekken en projectplanningen. Door jou als klant direct te laten zien hoe producten in je ruimte passen, worden potentiële problemen vroegtijdig geïdentificeerd en opgelost. Dit leidt tot snellere doorlooptijden en verhoogde efficiëntie. Een vaststelling van onze Project Manager Fürlan: "Als wij deze tools gebruiken aan de voorkant zien we in elke stap dat we daar weer meer tijdswinst kunnen halen, accurater kunnen berekenen, maar ook bij kleinere projecten de doorlooptijd versnellen."

Kortom, SpatialSense is een baanbrekende tool die BIS|Econocom in staat stelt om je een unieke en interactieve ervaring te bieden.

Jana Meykens

Written by Jana Meykens

Marketing Officer

Gratis advies? BIS|Econocom helpt je graag verder:

015 287 487
Vraag / Offerte